Neri&Hu installs continuous clothing rail through Comme Moi flagship store

Chinese studio Neri&Hu has designed the interior of fashion brand Comme Moi's first flagship store, installing custom-made metal rails and cage-like cabinets (+ slideshow).

Located in Shanghai's Donghu Hotel, an Art Deco building completed in 1925, the store is laid out as a series of four sequential chambers, linked through continuous design elements.

"The retail space is integrated with a continuous rail that threads through the individual rooms while forming the armature for custom designed hanging cabinets," said the architects.

A grey-coloured terrazzo floor was also installed to unify the store's four sections, and occasionally extrudes upwards to form seating areas and a reception counter.

Since its completion in the early 20th century, the building has undergone multiple renovations and changes in use – something the architects wished to highlight.

Related story: Linehouse installs diagonal partitions and mirrored panels in a Shanghai boutiqueMirrors and metal-mesh cabinets hanging from gold-coloured railings were added to contrast with the existing architectural materials.

Custom-made display tables in the centre of the store are made from the same material as the storage cupboards, with wooden shelves.

"These showcase cabinets stand out within the historic architectural surroundings to present the fashion pieces in a striking new light," said the studio.

Fitting rooms are hidden away behind white linen curtains and scalloped-glass doors, and open out onto a runway-like corridor with a glass wall.

The terrazzo flooring continues outside the store, where the architects have added a glass display case to house a mannequin.

Earlier this year, Neri&Hu added bamboo-lined booths and green glass lampshades to a Shanghai bar and installed its vision for the home of the future at the imm Cologne trade fair.

The Chinese studio, founded by architects Lyndon Neri and Rossana Hu, also designed a wooden cabinet with seven objects to represent the seven deadly sins that was shown during Milan design week 2015.
Photography is by Dirk Weiblen.

Floor plan – click for larger imageThe post Neri&Hu installs continuous clothing rail through Comme Moi flagship store appeared first on Dezeen.

Chinese studio Neri&Hu has designed the interior of fashion brand Comme Moi's first flagship store, installing custom-made metal rails and cage-like cabinets (+ slideshow).

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

Located in Shanghai's Donghu Hotel, an Art Deco building completed in 1925, the store is laid out as a series of four sequential chambers, linked through continuous design elements.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

"The retail space is integrated with a continuous rail that threads through the individual rooms while forming the armature for custom designed hanging cabinets," said the architects.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

A grey-coloured terrazzo floor was also installed to unify the store's four sections, and occasionally extrudes upwards to form seating areas and a reception counter.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

Since its completion in the early 20th century, the building has undergone multiple renovations and changes in use – something the architects wished to highlight.

Related story: Linehouse installs diagonal partitions and mirrored panels in a Shanghai boutique

Mirrors and metal-mesh cabinets hanging from gold-coloured railings were added to contrast with the existing architectural materials.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

Custom-made display tables in the centre of the store are made from the same material as the storage cupboards, with wooden shelves.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

"These showcase cabinets stand out within the historic architectural surroundings to present the fashion pieces in a striking new light," said the studio.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

Fitting rooms are hidden away behind white linen curtains and scalloped-glass doors, and open out onto a runway-like corridor with a glass wall.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

The terrazzo flooring continues outside the store, where the architects have added a glass display case to house a mannequin.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

Earlier this year, Neri&Hu added bamboo-lined booths and green glass lampshades to a Shanghai bar and installed its vision for the home of the future at the imm Cologne trade fair.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu

The Chinese studio, founded by architects Lyndon Neri and Rossana Hu, also designed a wooden cabinet with seven objects to represent the seven deadly sins that was shown during Milan design week 2015.

Photography is by Dirk Weiblen.

Comme Moi Flagship store by Neri and Hu
Floor plan – click for larger image

The post Neri&Hu installs continuous clothing rail through Comme Moi flagship store appeared first on Dezeen.

Read more at Dezeen 

Related News
A translucent lightbox hides the concrete interior of Swedish fashion brand Acne Studios' first flagship store in Seoul, designed by London architect Sophie Hicks (+ slideshow).Located in the affluent district ...
READ MORE
Aesop’s first store in São Paulo features pastel-toned flooring and raw concrete plinths
Paulo Mendes da Rocha and Metro Associated Architects teamed up to design Aesop's first outpost in Latin America store, pairing exposed concrete with handmade tiles (+ slideshow).The interior of the ...
READ MORE
First Apple Store under Jonathan Ive unveiled in Brussels
Apple has lifted the veil on the first of its store interiors since Jonathan Ive became chief design officer, at the tech giant's new outpost in the Belgian capital designed ...
READ MORE
Floating timber slabs create layered walls within New York shoe store by Jordana Maisie
Australian designer Jordana Maisie has created a Manhattan boutique for upscale shoe brand Feit that features asymmetrical display areas made of thin sheets of wood (+ slideshow).The 420-square-foot (39 square ...
READ MORE
Sophie Hicks conceals “concrete monster” within translucent walls
Aesop’s first store in São Paulo features pastel-toned
First Apple Store under Jonathan Ive unveiled in
Floating timber slabs create layered walls within New

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.